Správy 16.1.2017

pridané: 16.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 MsZ vo Vrútkach

Vo štvrtok (12.1.) popoludní sa v susednom meste konalo mimoriadne rokovanie s jedným bodom. Mesto chce stavať nájomné byty a k žiadosti je potrebné doložiť aj súhlas mestského zastupiteľstva. Ani po rozsiahlej diskusii sa poslanci s touto iniciatívou radnice nestotožnili.

4:06 Polievka pre bezdomovcov

Aj v susedných Vrútkach sa v uliciach pohybuje niekoľko bezdomovcov. Radnica sa v týchto mrazivých dňoch rozhodla im pomôcť. V piatok (13.1.) sa v čase obeda v kine 1.máj rozdávala teplá polievka.

7:41 Štátne vyznamenania aj pre Turiec

Pri príležitosti 24. výročia samostatnej Slovenskej republiky sa rozdávali ocenenia. Prezident Andrej Kiska vyznamenal 20 osobností z rôznych oblastí života spoločnosti. Medzi nimi boli aj dvaja Martinčania.In memoriam prekladateľka a publicistka Zora Jesenská a literárny historik, pracovník Slovenskej národnej knižnice Augustín Maťovčik.

15:20 Výstava Svadobný deň

Budúce nevesty sa mohli v sobotu (14.01.) dozvedieť ako by mal vyzerať ich veľký deň. Pod jednou strechou bolo zhromaždené všetko čo súvisí so svadbou. Inšpiráciou boli sviatočné naaranžované stoly a celková výzdoba svadobnej sály. Nechýbali ukážky líčenia a svadobných šiat.

19:37 Ruský Nový rok

V našom meste žije početná skupina rusky hovoriacich občanov. O ich zviditeľnenie sa stará OZ Rusľana. Pri slávení rôznych sviatkov sa riadia juliánskym kalendárom, ktorý je oproti gregoriánskemu posunutý o 13 dní a tak sa na Lipovci v sobotu (14.1.) slávil Silvester a Nový rok. Prišiel aj Ded Moróz a deťom priniesol darčeky.

22:21 Turianska biela stopa

Bohatej snehovej nádielke sa potešili organizátori už 22. ročníka tradičného turistického pochodu na bežkách. Súťažiaci boli rozdelení do viacerých kategórií podľa veku a dĺžky trate. Ako sme sa presvedčili s našou kamerou bežecká stopa v športovo-streleckom areáli na Tibine bola pripravená na sto percent.

25:16 Hokej : Martin-Poprad

Z piatkového zápasu s Popradom (13.01.) ostal doma aspoň jeden bod, v nedeľu vo Zvolene (15.01.) to už bolo lepšie a doma sú body dva. V obidvoch zápasoch rozhodli samostatné nájazdy. Aktuálne patrí Martinčanom 7.miesto v tabuľke.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution