Správy 18.1.2017

pridané: 18.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Premiér Róbert Fico v Martine

Včera navštívil naše mesto premiér Slovenskej republiky. Jeho prvé kroky viedli na radnicu nášho mesta, kde ho privítal primátor Andrej Hrnčiar. Gymnazistom prednášal o Európskej Únii. Pozrel si výstavné priestory Matice slovenskej a rozprával sa aj so zamestnancami Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Návštevu ukončil v digitalizačnom centre vo Vrútkach.

4:22 Vládna návšteva v Martine - tlačovka

Spolu s premiérom prišiel aj podpredseda parlamentu pre investície Peter Pellegrini a štátna tajomníčka Ministerstva vnútra Denisa Saková, ktorá navštívila Turčianske obce, ktoré postihli ľadové povodne. Premiér Róbert Fico odštartoval touto návštevou šnúru podobných podujatí po viacerých regiónoch Slovenska.

9:44 Martinský klub Ilko

Ešte na sklonku minulého roka sa stretli členovia klubu stomikov a ich rodinný príslušníci, aby si pripomenuli, čo všetko za uplynulých dvadsaťpäť rokov prežili. Toto závažné ochorenie postihuje viac mužov ako ženy. Práve svojou činnosťou chcú vyzdvihnúť fakt, že o tom ochorení sa v spoločnosti hovorí veľmi málo.

15:29 Mediálny krúžok

Na viacerých základných školách sa snažia žiakov zaujať aj otváraním nových predmetov, prípadne zaujímavých krúžkov. Boom zažíva mediálna výchova. Ako sme sa presvedčili s našou kamerou na ZŠ na Ul. Hurbanova stavili na dobrú kartu a na tejto škole nám rastie konkurencia.

20:16 Kameramanský talent

Medzi deťmi z krúžku mediálnej výchovy sme našli chlapca, skutočný talent. Natáčanie rôznych videí najmä z prírody ho tak zaujalo, že jeho filmy sa používajú aj na vyučovacích hodinách.

22:44 Ponuka Turčianskej knižnice

Už dávno neplatí, že knižnica je len na požičiavanie kníh. Vedia to aj v našej Turčianskej knižnici na Divadelnom námestí. Do svojej činnosti zaradili organizovanie besied s autormi, výstavy, ale aj tvorivé dielne. Objednať si môžete aj donášku knihy domov.

25:39 Zvieratá v zime

Mrazivé počasie, ktoré nás trápi už niekoľko dní ohrozuje aj zvieratá žijúce vo voľnej prírode. O tom ako zvládajú zimu sme sa rozprávali z pracovníkom Národného parku Veľká Fatra.

29:38 Nohejbalová liga

Cez (14.-15.1.) víkend pokračoval 19.ročník regionálnej nohejbalovej ligy druhým kolom finálovej časti. Do súťaže je zapojených 10 mužstiev. V prvej skupine o 1-6 miesto v tabuľke kraľuje NK Kysucké Nové mesto pred SZŠ TZ Martin. V druhej skupine o 7-10 miesto sú najlepšie NK Adamovské Kochanovce pred NK Chrenovec-Brusno.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution