Správy 20.1.2017

pridané: 20.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 MsZ v Martine

Dnes (20.01.) dopoludnia sa stretli mestskí poslanci na prvom tohtoročnom rokovaní. Program bol veľmi krátky. Nakoľko sa poslanec Ján Zuberec stal hlavným kontrolórom na jeho miesto nastúpil Juraj Mikula, ktorý zložil slávnostný sľub. V druhom bode schválili ďalší postup v kauze Martinské hole, ktorý bude aktuálny po rozhodnutí Ústavného súdu budúci štvrtok.

9:08 Žiadosti o dotácie

Aj napriek nútenej správe mesto Martin vyzýva všetkých, ktorí chcú na svoju činnosť, prípadne zorganizovanie podujatia získať prostriedky z mestského rozpočtu prostredníctvom odborných komisií, aby tak urobili do konca januára 2017. Dotácie možno žiadať aj zo Žilinského samosprávneho kraja.

13:08 Stretnutie Klubu parkinsonikov

Fungujú zatiaľ iba rok, ale za sebou majú poriadny kus práce. Zaradili sa medzi najaktívnejšie kluby v rámci celého Slovenska. Nedávno sa stretli, aby zhodnotili svoju činnosť za uplynulý rok. Ako nám prezradila predsedníčka klubu stále hľadajú priestory, kde by sa mohli stretávať.

19:35 Kompostovanie v Košútoch

Ešte v novembri mohli občania prostredníctvom internetu hlasovať za rôzne komunitné projekty. OZ Premena-Spolupráca v Turci sa podarilo uspieť s projektom, ktorý pomôže zlepšiť životné prostredie. Už od jari budú obyvateľov sídliska Košúty učiť ako kompostovať.

22:58 Nový riaditeľ v Turčianskej knižnici

Ešte na sklonku minulého roku došlo k výmene na viacerých riadiacich miestach v inštitúciách, ktorých zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj. V Turčianskej knižnici vymenil dlhoročnú riaditeľku Katarínu Vandlíkovú Milan Nemček . Nového riaditeľa sme sa pýtali čo nové môžu návštevníci knižnice očakávať.

26:50 Výstava Farby poznania

S kamerou sme navštívili vernisáž výstavy martinského maliara Miloslava Račeka. Zaujímavé obrazy dnes už dôchodcu, ktorý sa maľovaniu venuje len 3 roky sú vystavené v kultúrnej sále Kriváň vo Vrútkach.

30:34 Fotopasce vo Veľkej Fatre

Ako sme Vás už viac krát informovali v národnom parku Veľká Fatra žije viacero vzácnych druhov zvierat. Na ich monitorovanie používajú pracovníci parku aj niekoľko desiatok fotopascí. Naposledy sa im podarilo získať zábery veľmi vzácneho a plachého Rysa ostrovida.

34:36 Archív TVT

výročie ZUŠ Vrútky - Dobrovoľní hasiči Vrútky - Kováčske dni

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution