Správy 25.1.2017

pridané: 25.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:28 Matrika-štatistika za rok 2016

Začiatok roka máme úspešne za sebou a my sme zisťovali koľko sa minulý rok narodilo detí, koľko občanov naopak odišlo na večnosť či koľko bolo uzatvorených sobášov. Zaujímalo nás tiež aké mená dávajú rodičia svojím deťom. Ako sa nám podarilo zistiť v univerzitnej nemocnici sa narodilo presne rovnako dievčat ako chlapov.

3:33 Dopravná nehodovosť za rok 2016 v Turci

Na dopravnom inšpektoráte sme zisťovali ako sa cestách nášho okresu správali vodiči počas uplynulého roka. Podľa zverejnených informácií v celoslovenskom meradle bolo nehôd a aj obetí oproti predchádzajúcemu roku menej. Zaujímalo nás či tento trend platí aj v Turci.

6:55 Divadelná kvapka krvi

Včera ( 24.01.2017) sa v priestoroch Slovenského komorného divadla konala už 3.zimná divadelná kvapka krvi, tento krát pod záštitou mesta Martin. Darovať krv prišlo 31 dobrovoľníkov aj z radov zamestnancov jedného z obchodných reťazcov. Pracovníci Národnej transfúznej služby si odviezli až 14 litrov tejto život zachraňujúcej tekutiny.

11:48 Spomienka - Štefan Halás

Vo veku 81. rokov odišiel do pomyselného divadelného neba dlhoročný herec martinského súboru, ktorý pôsobil aj ako režisér, autor a dramaturg. Hral v dvadsiatich filmoch, účinkoval v televízii, rozhlase a dabingu .Pracoval s ochotníckymi súbormi a dvakrát pôsobil aj na poste umeleckého šéfa martinského divadla.

17:36 Múzeum Andreja Kmeťa pred otvorením

S kamerou sme sa boli pozrieť ako pokračujú práce pri inštalovaní novej expozície. Podľa najnovších informácii by pracovníci múzea chceli vo svojich priestoroch ešte tento školský rok privítať školské exkurzie.

23:14 Smiem prosiť - TK Aknela

V nedeľu (22.01.2017) popoludní ste sa v známom nákupnom centre mohli dozvedieť aké sú tanečné trendy pred nadchádzajúcou plesovou sezónou. Tanečníci TK Aknela boli pripravení, Vám nielen ukázať ako to na tanečnom parkete ide im, ale aj čo to nové Vás aj naučiť.

27:48: Futbalový turnaj detí

V sobotu (21.1.2017) sa telocvični ZŠ A. Stodolu konal turnaj malých futbalistov v kategórii U9. Okrem dvoch domácich družstiev prišlo aj šesť tímov zo stredného Slovenska.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution