Správy 27.1.2017

pridané: 27.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:26 Rozhodnutie Ústavného súdu

Včera (26.01.2017) druhý senát Ústavného súdu dal svojím rozhodnutím Martinčanom nádej, že ešte nie je všetko stratené. Zrušil uznesenie Najvyššie súdu z februára 2016, ktoré priviedlo mesto do nútenej správy. Uznal sťažnosť mesta Martin a vrátil vec na Najvyšší súd. Ohlasovaná dražba Turčianskej galérie sa konať zatiaľ nebude.

1:25 Mestská rada

Na svojom prvom tohtoročnom rokovaní sa poslanci venovali návrhom na ocenenia športovcov a športových kolektívov za rok 2016, zmenám vo VZN v oblasti poskytovania sociálnych služieb a zriaďovaní školských obvodov. Rokovali aj o prenájmoch mestského majetku.

5:05 Zmeny pri prihlasovaní auta

So začiatkom roka prišli aj nové povinnosti a zmeny pri kúpe alebo predaji motorových vozidiel. Ako nám prezradili na dopravnom inšpektoráte poplatky pôjdu už od februára hore. Výška poplatku sa bude odvíjať od výkonu motora a jej výška sa bude pohybovať od niekoľko desiatok až do niekoľko tisíc eur.

12:01 Benefičný ples

Cez víkend (21.01.2017 ) sme boli s našou kamerou na plese, ktorý však nebol len takým obyčajným, na ktorý sa chodia ľudia zabávať. Tu sa pomáhalo deťom, ktoré trpia autizmom. Dražili sa obrazy malých maliarov.

12:01 Skialpinizmus v Turci

Zima v tomto roku je taká ako má byť. Vo vyšších nadmorských výškach nechýba dostatok prírodného snehu. Aj v  Turci máme terény vhodné pre skialpinistov. Zainteresovaných sme sa pýtali aké to je lyžovať mimo upravených terénov a aké pravidlá treba pri takomto spôsobe lyžovania dodržiavať.

16:34 Košútsky beh -2.ročník

V sobotu (21.1.2017) sa opäť po roku stretli priaznivci behu pri Atilovom hrobe v mestskej časti Košúty. Vyštartovali na pravé poludnie a prví bežci dorazili do Turčianskej Štiavničky krátko pred jednou hodinou.

20:58 Archív TVT

Tunel Dubná skala - Dalibor Karvay - medvede na Lipovci

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution