Správy 30.1.2017

pridané: 30.01.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Chrípka v Turci

Na regionálnom úrade verejného zdravotníctva sme zisťovali aký je stav s priebehom chrípkových a chrípke podobných ochorení v okrese Martin a Turčianske Teplice. V rámci Slovenska je zatvorených viacero škôl a karanténa je aj v niektorých zdravotníckych zariadeniach.

4:46 Benefičná dražba

Ako sme Vás už informovali Občianske združenie SPOSA nedávno zorganizovalo 1.benefičný ples, na ktorom sa dražili obrazy detí trpiacich autizmom. Výťažok bude použitý na pomôcky pre tieto deti, ktoré používajú na stimuláciu a podporu liečby v priestoroch, kde sa pravidelne stretávajú.

10:49 Sčítanie vtáctva

Nedávno sa aj v Turci konalo celoeurópske sčítanie vodného vtáctva. Ako nám prezradil Ján Topercer z botanickej záhrady Univerzity Komenského v Blatnici na Váhu a rieke Turiec sa počas zimy nachádza dvadsaťdva druhov vtákov, nielen domácich.

14:43 Lyžiarské strediská

Po viacerých rokoch tu opäť máme zimu s dostatkom prírodného snehu. Lyžuje sa aj na neupravených terénoch. Po viacerých rokoch sa lyžuje aj v stredisku Lehota v Jasenskej doline.

17:47 Škôlkári na lyžiach

V piatok (27.1.2017) sme sa boli s kamerou pozrieť v lyžiarskom stredisku vo Valčianskej doline. Malí škôlkári tu akurát končili lyžiarský výcvik.

22:02 Turnaj v minihádzanej

V telocvični Spojenej školy sa v sobotu (28.1.2017) uskutočnil turnaj najmladších žiakov. Tri martinské družstvá si zmerali sily s deťmi z iných slovenských miest a ukázali tak čo sa počas trojmesačného tréningu naučili.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution