Správy 6.2.2017

pridané: 06.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:26 Polročné prázdniny

Jednodňové polročné prázdniny využili viaceré deti na aktívny odpočinok. S kamerou sme zastihli školákov v CVČ Kamarát, ktoré sa boli pozrieť na ranči v Košťanoch nad Turcom. Už čoskoro ich čakajú aj jarné prázdniny a my sme zisťovali aké sú možnosti na ich trávenie v našom meste.

5:13 Inštruktor z Kolumbie

Až zpoza oceánu prišiel do nášho mesta Andres. Na viacerých základných školách prebiehajú v týchto dňoch interaktívne hodiny angličtiny s týmto mladým mužom. My sme ho zastihli na ZŠ J.Krónera a ako nám sám prezradil najviac ho prekvapil sneh, ktorý videl prvý krát v živote.

8:53 Anketa kniha Turca

V Turčianskej knižnici už pripravujú ďalší ročník ankety o Naj knihu Turca, ktorá vyšla minulý rok. Knihy môže nominovať odborná verejnosť, ale aj samotní návštevníci knižnice. Anketa bude už tradične prebiehať počas mesiaca marec, ktorý je označovaný aj za mesiac knihy.

12:04 Fašiangy vo Vrútkach

V susednom meste pripravila radnica pre všetky deti v kultúrnej sále Kriváň popoludnie plné zábavy a hier. Najlepšie masky pomáhala porote vyberať aj postavička zo známej rozprávky Mimoni.

16:07 Divadielko Havo Slavo

Hlavne rodiny s deťmi si už zvykli, že nedeľa na mestskej scéne patrí divadlu. Naposledy to bolo divadlo z Banskej Bystrice a deti sa hneď od začiatku aktívne zapájali do deja.

20:17 Kŕmenie vtákov

Pracovníci NP Veľká Fatra skúšajú nový edukačný projekt pre školy. Ako spoznať jednotlivé druhy vtákov, ako sa starať o vtáčiky v zime ,či ako správne prikrmovať sa žiaci dozvedia pomocou on-line prenosu.

23:23 Hokej MT vs.NZ

Po 44.kole extraligy patrí martinským hokejistom 6.priečka v tabuľke. Zo zápasu s pôvodne tabuľkovým susedom, ktorým boli Nové Zámky vyťažili 3 body a zvýšili náskok o 12 bodov.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution