Správy 8.2.2017

pridané: 08.02.2017

Loading the player...

Príspevky

2:23 Stretnutie predstaviteľov kultúrnych inštitúcií

Zástupcovia viacerých kultúrnych inštitúcii, ktoré sídlia v našom meste a v priebehu roka organizujú rôzne kultúrne podujatia pre širokú verejnosť na zišli na spoločnom rokovaní. Navzájom sa informovali o pripravovaných podujatiach, aby nedochádzalo k situáciám keď sú v rovnakom čase organizované viaceré zaujímavé projekty. Návštevníci potom musia riešiť dilému, ktoré z ponúkaných podujatí si vybrať.

4:37 Krematórium v Sučanoch

Už v pondelok (13.2.2017) budú poslanci zo Sučian rozhodovať o zámere investora prevádzkovať v obci krematórium. Ako sme zistili, investor plánuje rozšíriť svoje služby aj o možnosť rozlúčiť sa zo svojím zvieracím miláčikom. V pláne má aj zriadenie zvieracieho cintorína.

9:01 Vtáčia chrípka - prevencia

Vtáčia chrípka vyčíňa v celej Európe. Aj na Slovensku je evidovaných niekoľko ohnísk nákazy, ktorú rozširujú voľne žijúce najmä vodné vtáky. Kmeň, ktorý sa aktuálne vyskytuje nie je prenosný na človeka. Turcu sa nákaza zatiaľ vyhýba. Prevencie však nikdy nie je dosť. Na Regionálnej veterinárnej správe sme zisťovali čo robiť, keď počas prechádzky nájdeme uhynuté vtáky.

13:20 Turčianska galéria - plány na rok 2017

Turčianska galéria je medzi verejnosťou známa, ako priestor kde nájdu veľmi zaujímavé výstavy prevažne umelcov z Turca. Počas roka organizujú niekoľko tvorivých dielní pre deti, ale aj dospelých. Ako nám prezradila riaditeľka tejto kultúrnej inštitúcie v tomto roku plánujú obnoviť stálu expozíciu a v galérii sa bude dať aj čítať.

16:21 Hádzanársky turnaj - mladšie dievčatá

Hádzaná má v našom meste dlhú históriu. Deťom sa venujú dva kluby, jednak Martinský hádzanársky klub a potom Hádzanárska akadémia. S kamerou sme navštívili turnaj dievčat, ktorý prebiehal v telocvični Spojenej školy. S prezidentom MHáK sme sa rozprávali aj o záujme detí o tento šport.

19:24 Hokejbalový turnaj

Už po druhý krát využili organizátori zimnú prestávku v hokejbalových súťažiach. Viaceré turčianske mužstvá si tak prišli vyskúšať formu do športovej haly na Podháji, ktorá po rekonštrukcii ponúka priestory aj na hokejbalové zápasy.

0:30 Pokuta pre nemocnicu

V Univerzitnej nemocnici obchádzali verejné obstarávanie a budú musieť vrátiť financie, ktoré získali z fondov Európskej únie. Taký je verdikt UVO po kontrole projektu, vďaka ktorému postavili chirurgický pavilón, ktorý otvorili ešte v roku 2012. Podľa slov hovorkyne, aj keď musia vrátiť 1,5 milióna eur zdravotnú starostlivosť to neovplyvní.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution