Správy 13.2.2017

pridané: 13.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Starostovia o oprave panelky

O zlom technickom stave cesty z Martina do Turčianskych Teplíc sme Vás informovali už viac krát. Jej rekonštrukcia už tiež bola viac krát na programe dňa. Zdá sa, že ľady sa pohli a ako prítomných informovali predstavitelia firmy, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, už na jar by vodiči v danom úseku mali stretnúť stavebné stroje.

5:37 Atraktivity Turca

Ešte na sklonku minulého roka prebiehala na sociálnych sieťach anketa o skrytých atrakciách Turca. Anketu pripravili pracovníci turisticko- informačnej kancelárie. Jej cieľom bolo nájsť zaujímavé miesta, ktoré by mohli ponúkať návštevníkom nášho mesta a regiónu.

8:41 Vyhodnotenie hokejového turnaja

Ako sme Vás už informovali v našom meste sa stretli mladí hokejisti z viacerých slovenských klubov, ktoré pôsobia v extralige. Prišli aj hostia z partnerského ruského mesta Balašicha, z moskovskej oblasti. Martinčanom sa aj napriek snahe nedarilo a skončili na poslednom šiestom mieste.

13:19 Rok v Turci a pod Tatrami

Milovníci folklóru mali v sobotu možnosť dozvedieť sa ako to vyzeralo počas roka na dedine za čias našich starých materí. DaMFS Kalužiar z Martina privítal na javisku Domu odborov Strojár DFS Maguráčik a FS Magurák z Kežmarku.

17:14 Deň otvorených dverí v Dražkovciach

Budúci prváčikovia sa už teraz tešia ako zasadnú do školských lavíc. Aj keď zápisy budú až v apríli, v základnej škole v Drážkovciach už teraz pripravili malú ochutnávku všetkého čo sa dá v tejto škole naučiť a zažiť.

21:08 Výstava: Modrotlač

V Turčianskom kultúrnom stredisku predstavili v rámci projektu Z ľudovej kultúry Turca Modrotlač. Prednáška, na ktorej sa študenti stredných škôl dozvedeli zaujímavosti z histórie tejto textilnej techniky je doplnená aj výstavou drevených foriem, vzorkovníkov a krojových súčastí z rôznych regiónov Slovenska.

25:05 Basketbal MT vs.KE 2.liga

V ďalšom kole 2.ligy mužov privítali na palubovke ZŠ Aurela Stodolu v Záturčí hráči TJ Slávia Medik Martin súpera z Košíc. V hlavnom hracom čase mali obidve mužstvá rovnaký počet bodov a tak sa predlžovalo. Rozhodlo až druhé predĺženie v prospech hostí

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution