Správy 15.2.2017

pridané: 15.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Vtáčia chrípka už aj v Turci

Informácie, ktoré sme Vám priniesli len nedávno, o tom že vtáčia chrípka sa nášmu regiónu vyhýba, už nie sú pravdivé. Neďaleko Turčianskej Štiavničky našli uhynutú volavku, u ktorej sa zistil vírus H5N1. Nariadené boli veterinárne opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu nákazy.

5:48 Revitalizácia horičky

Priestorov na oddych a aktívny odpočinok nikdy nie ej dosť. Ako nám prezradil poslanec za MČ Stred Bruno Horecký oddychová zóna pod Malou Horou už dostáva nový šat. Vďaka projektu Zelené oázy sa podarilo odstrániť náletové dreviny a presvetliť celý priestor. V tomto roku chcú v revitalizácii pokračovať.

10:38 Obecné zastupiteľstvo v Sučanoch

Ako sme Vás už informovali prevádzkovateľ pohrebníctva chcel neďaleko Sučian postaviť krematórium. Po ostatnom rokovaní obecných poslancov, na ktoré prišla asi stovka nespokojných občanov od svojho zámeru upustil.

15:31 Fašiangy u dôchodcov

V jednom z penziónov, nakoľko sa do denného centra už nevmestia sa naši najstarší spoluobčania zabávali. Výročná členská chôdza sa niesla v duchu zhodnotenia uplynulého roka. Spoločne toho zažili naozaj dosť. V kultúrnom programe, na ktorý sme u seniorov už zvyknutý priblížili fašiangové tradície. Na záver si aj zatancovali.

20:34 Modrotlačiar Matej Rabada

Jedným z lektorov na prednáške o modrotlači v Turčianskom kultúrnom stredisku bol aj Matej Rabada z Párnice. Je jediným remeselníkom na Slovensku, ktorý sa tejto starej textilnej technike v súčasnosti venuje. Rozprávanie spojené s praktickými ukážkami pomôže medzi mladou generáciou uchovať vedomosti o technike, ktorá bola na našom území v minulosti veľmi rozšírená.

25:28 Volejbalový turnaj

V telocvični ZŠ Dolinského odohrali staršie žiačky zápasy okresného kola vo volejbale. Do krajského kola postúpili dievčatá z Gymnázia J.Lettricha.

28:40 Futbal :MŠK Fomat vs. Krásno nad Kysucou

Martinskí futbalisti odohrali na ihrisku s umelou trávou pri ZŠ Hurbanova ďalší z prípravných zápasov. Tentokrát privítali hráčov z Krásna nad Kysucou. Vyrovnaný zápas nakoniec skončil nerozhodne 2:2.

32:15 Nohejbalová liga

V športovom centre v Diakovej prebiehalo cez víkend ďalšie kolo 19.ročníka turčianskej nohejbalovej ligy. Skupina o 7-10 miesto 3.kolom ukončila súťaž. Skupinu o 1-6. Miesto čaká ešte jedno kolo, v ktorom sa rozhodne o celkovom víťazovi.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution