Správy 17.2.2017

pridané: 17.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Mestská rada v Martine

Pred pondelkovým rokovaním mestského zastupiteľstva sa stretli členovia mestskej rady. Okrem iného opäť prejednávali prenájom pozemku pod predajňu LIDL v Jahodníkoch, hlavný kontrolór vykonal kontrolu na ÚHAM a vypočuli si aj správu o činnosti Rady primátora mesta Martin pre seniorov a osoby so zdravotným postihnutím.

3:21 Mesto Martin sa vyľudňuje

Za posledných desať rokov v meste Martin ubudlo tritisíc obyvateľov. U hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej sme zisťovali v čom vidí radnica príčiny tohto stavu. Aktuálne je Mesto Martin na deviatom mieste v tabuľke v rámci Slovenska čo sa týka počtu obyvateľov.

5:34 Mestské zastupiteľstvo vo Vrútkach

Februárové rokovanie majú za sebou už poslanci v našom susednom meste. Okrem iného primátor vymenoval nového náčelníka mestskej polície, ktorým sa stal Emil Masnica, doterajší zástupca. Venovali sa aj výstavbe nájomných bytov, ktoré sú potrebné a aktuálne prebieha aj petícia medzi obyvateľmi za ich výstavbu.

10:45 Prečo sa nebáť školy

Zápisy do prvých ročníkov sú predo dvermi. Medzi prvákmi sme zisťovali čo sa v škole naučili a prečo je dobré chodiť do školy. Detský psychológ zasa radí rodičom ako deti na zápis pripraviť.

15:48 OZ Matka a dieťa Turca - benefičný koncert

Už po desiatkrát zavítala do nášho mesta speváčka Sisa Sklovská a klavírista Richard Rikon, aby pomohli dobrej veci. Výťažok z predstavenia bude tentokrát použitý na zriadenie tvorivej dielničky pre pracovnú terapiu klientov DSS Méta. Programom sprevádzal známy herec Daniel Heriban.

22:20 Robotická súťaž

Tím študentov Gymnázia V.P.Tótha a žiakov ZŠ A. Dubčeka si priniesol z Európskeho semifinále robotickej súťaže Fisrt Lego League fantastické prvé miesto v kategórii Teamwork. V Maďarsku sa predstavilo celkom 27 tímov z východnej a strednej Európy. Na bezprostredné pocity sme sa boli opýtať aj s našou kamerou.

27:28 Archív TVT

krádeže zemiakov - serpentíny v Turčianskej Štiavničke - informačné centrum na mestskom úrade

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution