Správy 22.2.2017

pridané: 22.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:34 MsZ v Martine

Februárové rokovanie martinského poslaneckého zboru bolo rýchle a veľmi konštruktívne. Na úvod schválili nových členov vo viacerých komisiách a spoločnostiach, kde má mesto účasť. K zmenám došlo z dôvodu končiaceho sa trojročného mandátu, či vzdania sa členstva. Hlavný kontrolór predniesol správu o činnosti a doplnil plán práce. Poslanci nepodporili žiadosť o zriadenie súkromnej materskej školy.

2:37 Ples primátora-Vrútky

Vrútocky primátor Miroslav Mazúr sa spolu s manželkou stal hostiteľom už siedmeho primátorského plesu. Do kultúrnej sály Kriváň sa prišli zabaviť viacerí vrútočania. Do tanca hrali Hanuliakovci a pre tých mladších tu bol DJ Maroš Chvojka.

8:38 Projekt Daruj knihu

Na Valentína nemajú sviatok iba všetci zamilovaní, ale je to aj Deň darovania kníh. V Turčianskej knižnici práve v tento deň začali s novým projektom „Urob knihu šťastnou“. Na centrálny príjem prišlo veľa darcov a boli to hlavne deti.

13:05 Karneval v Turanoch

Počas fašiangového obdobia sa nekonajú len fašiangové sprievody ulicami obcí či miest, ale veľmi populárne sú aj zábavy či karnevaly. Na jednom takom karnevale sme boli s kamerou v Turanoch. Do masiek od výmyslu sveta sa obliekli deti miestnych materských škôl a nechýbali ani školáci.

18:58 Futbal: MŠK Fomat vs. MŠK Púchov

V predposlednom z  prípravných zápasov privítali martinskí futbalisti na ihrisku ZŠ Hurbanova hráčov z Púchova. Počas zápasu padli 2 góly, obidva z kopačiek súpera. V 25. minúte skóroval Gajdošík a v 57. minúte Kremničan. Domácemu publiku sa fomaťáci predstavia až v zápasoch jarnej časti 2.ligy.

20:16 MHK Martin – znovuoživenie klubu

Ako sme Vás už informovali ženský hokej v Martine naberá druhý dych. Po niekoľkých rokoch stagnácie, keď sa ani neprihlasovali do súťaží, pretože nemali s kým, sa karta obrátila a samé dievčatá majú záujem o tento šport.

25:23 Hádzaná muži - 1.liga

V športovej hale na Podháji sa v sobotu (18.2.2017) začali prvé zápasy jarnej časti 1.ligy. Hráči MHáK Martin privítali súpera z ŠKP Akadémia Bratislava. Dohrávka jesennej časti skončila pre Martin víťazstvom 34:31.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution