Správy 24.2.2017

pridané: 24.02.2017

Loading the player...

Príspevky

0:23 Matica slovenská - tlačovka

V sídelnej budove Matice slovenskej na Mudroňovej ulici sa vo štvrtok (23.02.2017) predpoludním konala tlačová konferencia, na ktorej vedenie tejto kultúrnej inštitúcie vysvetľovalo natočenie dokumentárneho filmu, ktoré vysvetľuje vznik prvého slovenského štátu v roku 1939. Kriticky sa k nemu vyjadrila odborná verejnosť, aj minister kultúry Marek Maďarič. Popoludní Matica informovala, že video bolo z internetovej stránky stiahnuté

4:12 MCORŠ -kolky

V kolkárni v Priekope sa v piatok (24.02.2017) začal 13. ročník martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov. Súťažilo sa v hádzaní do plných kolkov v dvoch kolách. Súťaž, ktorú organizuje mesto Martin a Správa športových zariadení je určená pre všetky vekové kategórie.

7:55 Divadelné soareé

V pondelok (20.02.2017) podvečer sa v Slovensko komornom divadle konalo ďalšie z podujatí, ktoré sú naplnené spomienkami na slávne osobnosti, ktoré stáli pri zrode a formovaní divadla. Režiséri Roman Polák, Ľubomír Vajdička a profesor Vladimír Štefko spomínali na jednu z najslávnejšíc martinských rodín – Pietrovcov. Špeciálnym hosťom bola moderátorka Mária Chreneková-Pietrová, pokračovateľka slávnej umeleckej a novinárskej tradície.

12:43 Piata loď - beseda s autormi

Na Slovensku sa podarilo natočiť film, ktorý oslovil porotu filmového festivalu Berlináre. Kryštálového medveďa za najlepší film sekcie Generation Kplus si osobne prevzala režisérka Iveta Grófová. Autori prišli do Turčianskej knižnice predstaviť film, ktorý je inšpirovaný skutočnou udalosťou a dojemným, detsky úprimným pokusom chce napraviť svet dospelých.

18:12 Deň otvorených dverí v Spojenej škole

V sobotu (18.02.2017) boli dvere Spojenej školy otvorené dokorán. Záujemcovia o štúdium na tejto škole, ktorá je predovšetkým zameraná na strojársku výrobu mali možnosť vidieť v akých podmienkach sa vyučuje, na akých strojoch priebieha odborná výučba a prítomní boli aj zástupcovia firiem, ktoré sú zapojené do duálneho spôsobu výučby, ktorá na tejto škole funguje asi najlepšie v regióne Turca.

23:37 FOMAT 08 CUP 2017

V sobotu (18.02.2017) sa mladé nádeje MŠK Fomat zúčastnili dobre obsadeného turnaja za účasti 8 družstiev. Pozvanie prijali družstvá z Hornej Nitry, Ružomberka, Pohronia, Žiliny, Lučenca, Príboviec a počet doplnili 2 družstvá domácej prípravky – modrí a bieli. Modrí obsadili 2. miesto, bieli skončili na 5. mieste.

27:18 FOMAT 10 CUP 2017

V športovej hale na Podháji sa v sobotu (18.02.2017) konal futbalový turnaj . Na turnaji sa predstavili dve mužstvá MŠK Fomat Martin, z ktorých podľa slov trénera ani jedno nesklamalo. Chlapci z modrého družstva začali turnaj trošku vlažne a nekoncentrovane, ale herne sa zlepšovali a nakoniec z toho bolo pekné 2.miesto. Mužstvu bielych chýbala väčšia hráčska kvalita, no našťastie vždy zabrali skúsenejší chalani a nakoniec skončili na piatom mieste.

32:28 Archív TVT

oslavy Sklabiňa - skautský tábor - ukradnuté poklopy

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution