Správy 1.3.2017

pridané: 01.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Rokovanie o výstavbe Lidla

Nedávno sa opäť stretli všetci kompetentní a pokračovali v rokovaniach ohľadom výstavby predajne Lidl v lokalite Jahodníky pri poliklinike Senium. Poslanci za túto mestskú časť mali viacero požiadaviek, ktoré by mal investor rešpektovať. Najdôležitejšou je vyriešenie dopravnej situácie, ktorá by tu vznikla.

6:11 Návšteva amerického veľvyslanca v Martine

Spolu so zmenou amerického prezidenta došlo aj k výmene na zastupiteľských úradoch. Veľvyslancom v SR je Adam Sterling, ktorý nedávno navštívil naše mesto. Pozrel si digitalizačné centrum, v Slovenskej národnej knižnici mu ukázali materiály, ktoré dokumentujú vzťahy medzi obidvoma krajinami. Na mestskom úrade ho privítal viceprimátor Imrich Žigo.

9:19 Matica slovenská – plány na rok 2017

Na nedávnej tlačovej konferencii predseda tejto kultúrnej ustanovizne Marián Tkáč informoval prítomných aj o aktivitách, ktoré bude Matica slovenská vyvíjať v tomto roku. Jednotlivé miestne organizácie majú aj tento rok pripravených mnoho podujatí, ktorými budú pripomínať svoje historické dedičstvo.

10:45 Fašiangy v Sučanoch

V utorok (27.02.2017) podvečer sa aj sučianskí seniori rozlúčili s veselým fašiangovým obdobím, pochovali basu a duševne sa pripravili na začínajúci sa štyridsaťdňový pôst. Podujatie, na ktorom si seniori aj zatancovali pripravila obec v spolupráci s Jednotou dôchodcov.

16:41 Pokus o slovenský rekord

Pani Eva Kuciaková sa chce pokúsiť o zápis do slovenskej knihy rekordov svojou zbierkou 1 200 básničkových veršov pre deti, ktoré sama napísala. Vo svojich rukách už má rekord vo vytvorení 1000 obrázkov detailov brezovej kôry. Pri tejto príležitosti zasadala v Turčianskej knižnici odborná komisia.

21:58 Hokejbalové derby

Na ihrisku vrútockej Kométy sa v nedeľu ( 26.02.2017) odohral ďalší zápas základnej časti extraligy medzi domácou Kométou a martinskými Vitamínmi. Boje na ihrisku snímala aj športová celoslovenská televízia.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution