Správy 10.3.2017

pridané: 10.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 MDŽ vo Vrútkach

V susednom meste sa stalo peknou tradíciou, že radnica pripraví pre všetky ženy zaujímavý program pri príležitosti Medzinárodného dňa žien, ktorý bol vyhlásený už v roku 1910. Inak tomu nebolo ani tento rok. V priestoroch kina 1.máj pre všetky vrútočanky zaspieval známy Bohuslav Figura a hudobná skupina Alex.

3:42 SNK - verejný odpočet

Riaditeľka Slovenskej národnej knižnice už pravidelne informuje verejnosť o tom, čo sa v knižnici za uplynulý rok podarilo zrealizovať. Táto naša významná kultúrna ustanovizeň aj v roku 2016 ukázala, že jej patrí veľmi významné miesto medzi inštitúciami podobného typu vo svete.

6:44 Eugen Lazišťan – 100 rokov od narodenia

V Sučanoch si za účasti viacerých vzácnych hostí v pamätnej izbe, ktorá je venovaná Eugenovi Lazišťanovi pripomenuli 100 rokov od jeho narodenia. Tento rodák z obce bol zakladateľom slovenskej fotografie, redaktorom a tvorcom obrazových publikácii. Zameriaval sa najmä na slovenskú architektúru, odev a zvyky. Jeho fotografie zachytávajú veci, ktoré dnes už neexistujú a tak majú nevyčísliteľnú hodnotu.

11:09 Spací výskum na gymnáziu

Študenti Gymnázia V.P.Tótha nás pozvali pozrieť sa na to, ako v praxi vyzerá výskum, ktorého cieľom je vyhodnotiť spánkový režim stredoškolákov. Mladí ľudia chcú so svojim projektom uspieť aj v Los Angeles.

15:26 Vesmír očami detí - vyhodnotenie

V Turčianskom kultúrnom stredisku bola vyhodnotená výtvarná súťaž pred deti materských a základných škôl. Víťaza regionálneho kola vyberala odborná porota spomedzi 30 škôl, ktoré  poslali 296 výtvarných prác. Okrem víťazov v piatich kategóriách, porota udelila aj päť čestných uznaní.

17:57 Basketbalový turnaj

V telocvični ZŠ Alexandra Dubčeka pokračovali postupové žiacke súťaže. V basketbale si v ťažkom finálovom zápase nakoniec miestenku do krajského kola vybojovali hráči z domácej školy.

22:16 Hokej Martin vs.Nitra

Martinskí hokejisti si vo veľmi dôležitom a ťažkom zápase s Nitrou zabezpečili vstupenku do ďalšej časti extraligy. Zápasy s Novými Zámkami a Košicami rozhodnú, s akým súperom sa nakoniec stretnú v play off, ktorá začne už budúci týždeň. Aktuálne im patrí 6.priečka v tabuľke.

25:18 Nohejbalová liga

V športovej hale v Diakovej sa cez víkend (04.03.-05.03.2017) štvrtým kolom skončil 19.ročník turčianskej regionálnej nohejbalovej ligy. Absolútnym víťazom sa stali hráči Kysuckého Nového mesta. Všetky zúčastnené kluby sa ešte predstavia na záverečnom turnaji v apríli.

29:35 Archív TVT

petícia proti kempu - Nie je nám to jedno - 70.rokov martinského hokeja

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution