Správy 13.3.2017

pridané: 13.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Ľudovít Košalko - spomienka

Martinčanom veľmi dobre známy Ľudo Košalko už nie je medzi nami. V nedeľu (12.03.2017) skoro ráno prehral svoj boj so zákernou chorobou. Viacero volebných období pôsobil ako poslanec za mestskú časť Priekopa. Organizoval žiacke atletické súťaže, fotil športové zápasy predovšetkým futbalové. Písal články a pôsobil aj v Regionálnej organizácii Slovenského syndikátu novinárov. Česť jeho pamiatke.

2:42 Týždeň slovenských knižníc

Aj v martinských knižniciach pripravili pre návštevníkov mnoho zaujímavých podujatí. V Slovenskej národnej knižnici sme zisťovali, čím chcú osloviť svojich čitateľov.

4:25 MDŠ v Sučanoch

V nedeľu(12.03.2017) popoludní si v robotníckom kultúrnom dome uctili všetky ženy. Podujatie pripravila obec v spolupráci s materskou a základnou školou. Svoje mamy, či staré mamy potešili básničkami a spevom deti. V programe vystúpili aj hostia zo Žiliny. Starosta Vladimír Pĺžik rozdával ženám ružičky.

6:25 MDŽ u študentov

Študenti hotelovej akadémie Strednej odbornej školy obchodu a služieb opäť pripravili v rámci povinných aktivít pre všetkých zamestnancov školy a hostí z organizácie K.A.B.A. Slovensko, slávnostný raut pri príležitosti MDŽ. Pripravený bol okrem ukážok obsluhy aj spoločensko-zábavný program, v ktorom zahrali dve divadelné scénky a vyvrcholením programu bolo vystúpenie speváka Róberta Miklu.

13:20 Vrútocké divadlo VOD-a

Pred dvoma rokmi sa v susedných Vrútkach rozhodli oživiť tradíciu ochotníckeho divadla. Uskutočnili sa konkurzy na výber hercov a šikovní ochotníci sa v nedeľu (12.03.2017) popoludní predstavili divákom v kine 1. Máj s tradičnou hrou Ťapákovci.

17:41 Slečna Júlia na Mestskej scéne

Mestskú scénu poznajú viacerí Martinčania, ako priestor na kultúrne podujatia, ktoré sú určené pre detského alebo náročnejšieho diváka. V piatok (10.03.2017) večer sa na doskách, ktoré znamenajú svet predstavili študenti Akadémie umení z Banskej Bystrice v divadelnej hre Augusta Strindberga. V úlohe Júlie mohli diváci vidieť mladú Alžbetu Cingelovú.

21:14 MŠK Fomat – nová spolupráca

Martinský futbalový klub navštívili hostia zo Srbska, ktorí by chceli nadviazať spoluprácu s viacerými slovenskými klubmi. Pripravujú memoriál, ktorým si chcú uctiť spoluhráča, legendu Dragana Mance klubu Partizán Belehrad, ktorý odišiel na druhý svet po dopravnej nehode.

26:56 Hokej Martin vs.Košice

Posledný zápas základnej časti odohrali martinskí hokejisti s Košicami. O výsledku v prospech oceliarov sa rozhodlo v predĺžení. Martinskí hokejisti nakoniec skončili na 6.mieste a v semifinále play off sa stretnú práve s hráčmi z východu republiky.

30:49 Futbal Nitra vs. MŠK Fomat

Debakel 0:7 zažili martinskí futbalisti v Nitre, ktorá je aktuálne na 3.mieste v tabuľke. Oslabenie tímu bolo cítiť aj na ihrisku.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution