Správy 15.3.2017

pridané: 15.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Začali sa maturity

Študenti stredných škôl začali skladať najdôležitejšiu skúšku svojho študentského života. Skúška dospelosti ako sa aj maturity nazývajú začali najprv testom zo slovenského jazyka a literatúry, popoludní pokračovala slohovou prácou na jednu zo štyroch celoslovensky vyhlásených tém. My sme sa s kamerou boli pozrieť medzi gymnazistami.

7:18 Projekt „Cestami slovenského slova“

Ako sme Vás už informovali, v Slovenskej národnej knižnici pripravili pre návštevníkov viacero zaujímavých podujatí. Jedno z nich má priblížiť tvorbu slovenských autorov Margity Figuli, Dobroslava Chrobáka, Ľuda Ondrejova a Františka Švantnera, ktorí sa venovali lyrizovanej próze žiakom základných a stredných škôl.

10:38 Knižnica roka

Celoslovenské podujatie Týždeň slovenských knižníc využili v Turčianskej knižnici na vyhlásenie výsledkov regionálnej súťaže medzi obecnými knižnicami. Zapojilo sa celkovo 20 knižníc a vyhodnotené boli v 5 kategóriách aj podľa počtu obyvateľov. Na záver prebiehala živá diskusia o knižničnej práci, o úspechoch ale i problémoch v činnosti knižníc.

15:43 Čítanie s Dadom Nagyom

S kamerou sme navštívili podujatie, na ktorom čítal verejnosti známy milovník a popularizátor literatúry Dado Nagy. Je známy z viacerých literárnych televíznych relácii. V SNK čítal deťom rozprávky. Podľa jeho slov deti záujem o čítanie majú, knižky len tak skoro nezaniknú a nenahradí ich internet.

19:31 Výstava U nás taká obyčaj

V kultúrnej sále Kriváň je inštalovaná tématická výstava, ktorá predstavuje tradičné masky a kostýmy, ktorých používanie bolo v minulosti bežné na dedinách počas celého roka. Výstavu pomáhala pripraviť známa dizajnérka Gabika Špalková a jednotlivé výstavné predmety pochádzajú z požičovne kostýmov a krojov, ktorá funguje pod hlavičkou Matice slovenskej.

22:40 Kolkársky turnaj

V kolkárni v Sučanoch začali v sobotu ( 11.03.2017) s novou tradíciou. Po ukončení 59.ročníka amatérskeho medzipodnikového turnaja, zahrali si aj o Putovný pohár predsedu klubu KK Tatran Sučany na nultom ročníku nadstavbového turnaja.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution