Správy 17.3.2017

pridané: 17.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Do práce na bicykli

Milovníci zdravého životného štýlu sa už tešia na prvé jarné lúče a na čas keď budú môcť vybrať na cesty svoje dvojkolesové tátoše. Naše mesto sa už viac rokov zapája do celoslovenskej kampane, ktorej cieľom je vytiahnúť ľudí z áut a prinútiť ich aktívne sa hýbať . Do projektu, ktorý sa začne v máji sa už teraz môžu prihlasovať súťažné tímy.

4:43 Upratovanie po zime

V našom meste sa 15.marca oficiálne skončila zimná údržba. S príchodom jari sa však začína ukazovať, čo všetko na mestských komunikáciách napáchal sneh a ľad. U hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej sme zisťovali, ako je mesto pripravené odstraňovať výtlky a tiež veľké množstvo inertného materiálu, ktorý sa na vozovkách a chodníkoch nachádza.

6:56 Pasovanie prvákov

V Základnej škole na Jahodníckej ulici pripravili hlavne pre prvákov zaujímavé podujatie. Za účasti aj starších spolužiakov ich pasovali za čitateľov. Školský rok sa nedávno prehupol do svojej druhej polovice a prváčikovia už poznajú všetky písmenká. Príbehy, ktoré sa nachádzajú v knižkách si tak už môžu sami prečítať.

10:47 Rozprávky v múzeu

Vrámci týždňa slovenských knižníc pripravili v Literárnom múzeu SNK podujatie aj pre deti. V projekte Máme radi rozprávky? boli predstavené tradičné slovenské rozprávky. S kamerou sme boli na skupine, kde si čítali rozprávku O dvanástich mesiačikoch

15:23 Klavírna prehliadka

V Základnej umeleckej škole na Mudroňovej ulici zorganizovali už 23.ročník regionálnej klavírnej prehliadky. Súťažilo sa v šiestich vekových kategóriách a Martinčania sa medzi silnou konkurenciou nestratili. Absolútnym víťazom sa opäť stal Pavol Bohdan Zápotočný.

18:44 Výstava Ateliér papier a kniha

V literárnom múzeu je inštalovaná veľmi zaujímavá výstava, ktorú SNK pripravila v spolupráci s Múzeom umení z Olomouca. Prezentované sú tu práce študentov J.H.Kocmana, ktorý bol jedným z pilierov tzv. brnenského okruhu a protagonistom konceptuálneho myslenia v tvorbe. Diela skúmajú a interpretujú papier a knihu s ohľadom na materiál, štruktúru a funkciu.

22:40 TK Aknela

Tentokrát vycestovali tanečníci, ktorí pôsobia pri Posádkovom klube armády do susednej Žiliny. Z majstrovstiev Slovenska v ProAm si domov priviezli štyri zlaté medaily.

24:09 Archív TVT

DEEP Martico v Havranove - opravy na zastávkach - horské bicykle

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution