Správy 22.3.2017

pridané: 22.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:26 Rekonštrukcia okresného súdu

Ešte koncom minulého roka prebehlo verejné obstarávanie na celkovú rekonštrukciu päťpodlažnej budovy okresného súdu na ulici E.B.Lukáča. Pribudnúť by malo ďalšie poschodie. Všetky oddelenia budú počas rekonštrukcie presťahované z centra mesta na ulicu Sklabinská, neďaleko cintorína.

1:37 Deň poézie

Svetový deň poézie si v utorok ( 21.3.2017) včera podvečer pripomenuli aj v jednej martinskej kaviarni. Cieľom podujatia je propagovanie, čítanie, písanie či publikovanie poézie po celom svete. Básne čítali členovia literárne klubu Duria, ktorý pôsobí pri Turčianskej knižnici.

4:41 Divadlo Kemping Story v Martine

Herci z Bratislavy prišli predstaviť zaujímavú komédiu režiséra Jakuba Nvotu aj do Martina. My sme vyspovedali Petra Kočiša a Zuzku Vačkovú.

8:14 Nová premiéra v divadle

V Slovenskom komornom divadle pripravili novú adaptácia kultového románu Portrét Doriana Gray od Oscara Wilda z konca 19.storočia. Ide o súčasný pohľad na príbeh muža, ktorý nestarne no jeho portrét stále viac chátra. Vo svoje dobe román nenašiel pochopenie. Súčasníkmi  bol označený za nemorálny, pretože pomerne otvorene vykresľoval problém homosexuality.

13:04 Vansovej Lomnička

V priebehu roka sa aj v našom regióne koná viacero recitačných súťaží či prehliadok. Tentokrát sme sa kamerou boli pozrieť , ako sa pred porotu darilo ženám. Už jubilejný 50.ročník umeleckého prednesu poézie a prózy zorganizovalo Turčianske kultúrne stredisko.

15:28 Turčianska šachová liga

Šachové súťaže sú v našom meste veľmi populárne. Aktuálne prebieha 2.kolom šachová liga Turčianskych škôl. Ako sme zistili s našou kamerou záujem o tento šport je medzi mládežou veľký.

20:14 Hokej - dorastenci

Martinským dorastencom sa v play off darilo a v Trnave nedali domácim šancu. Na domácom ľade to cez víkend nebolo inak a tak postúpili so skóre 3:1 do finále, kde ich čakajú hráči Trenčína.

23:26 Hokejbal

Martinské Vitamíny aj po ďalšom kole základnej časti vedú tabuľku. V sobotu zdolali vysoko 7:2 súpera z Pruského. Vrútocká Kométa bojuje o postup do play off a  aktuálne jej patrí 4.miesto v tabuľke, keď na domácom ihrisku zdolala Nitru 2:1. Diaková sa snaží dosť po play off no zo zápasu s Kežmarkom získali len 1 bod a sú na 9.tabuľkovom mieste.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution