Správy 29.3.2017

pridané: 29.03.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Mestské zastupiteľstvo v Martine

Na marcovom rokovaní poslanci bez väčších diskusií vzali na vedomie správu hlavného kontrolóra o miestnych daniach a správu náčelníka mestskej polície za rok 2016. V krízovom rozpočte schválili prostriedky na environmentálnu výchovu, opravu Milénia po požiari a pešej zóny v časti pri pošte. Väčšiu diskusiu si vyžiadal bod rôzne, kde vystúpili aj viacerí občania.

2:43 Športové kluby pred kolapsom

Nútená správa, ktorá trvá v našom meste už rok spôsobila aj to, že mesto môže poskytovať finančné prostriedky iba na účel, ktorý je striktne určený v zákone. Žiaľ dotácie do tejto oblasti nepatria. Zástupcovia viacerých športových klubov, ale aj rodičia priblížili poslancom aká je súčasná finančná situácia v ich kluboch a požiadali ich o hľadanie spôsobu riešenie tejto pre nich neriešiteľnej situácie.

16:10 Mestské zastupiteľstvo vo Vrútkach

V susedných Vrútkach sa na mimoriadnom rokovaní venovali zmene rozpočtu an rok 2017, kúpe nehnuteľností a projektovému zámeru na zvýšenie kapacity materskej školy na Ul. Francúzskych partizánov, ktorú by chceli rozšíriť z prostriedkov, ktoré na tento účel poskytuje vláda SR.

20:18 Vajanského Martin

Turčianske kultúrne stredisko pripravilo aj tento rok regionálne postupové kolo najstaršej a najprestížnejšej súťaže v prednese poézie a prózy, ktorým je Hviezdoslavov Kubín. Do súťaže sa zapájajú žiaci, študenti ale aj občania. Tak jednotlivci ako aj kolektívy. Cieľom je rozvíjať záujmy a nadanie v oblasti čítania a rôznych interpretačných foriem literatúry.

22:57 Výstava M.A.Mandala

Počas celého mesiaca marec ste si v priestoroch Turčianskej knižnice mohli pozrieť zaujímavú výstavu matky s dcérou. Hanka a Mirka Rakúsové vytvorili maľované a kreslené diela. Obrazy skladali aj z čajových vrecúšok s použitím niťovej techniky.

26:20 Jarný seminár Won Hwa Do

Cez víkend ( 25.3.-26.3.2017) sa v telocvični ZŠ Alexandra Dubčeka predstavili milovníci bojových umení z celého Slovenska. Won hwa do je mladé bojové umenie založené na kruhových pohyboch. Do Martina zavítali aj skúsení majstri zo zahraničia. Po tréningoch došlo aj na páskovanie a hodnotenie jednotlivých bojovníkov.

30:18 Hokej : MT vs.KE – postup do semifinále

V pondelok (27.3.2017) sa stalo neuveriteľné pravdou. Martinskí hokejisti si po niekoľkých rokoch zahrajú v semifinále extraligy. Radosť fanúšikov je o to väčšia, že sa to podarilo s favorizovanými Košicami. Už v sobotu vycestujú do Banskej Bystrice.

35:56 Hokej : MT vs.TR finále dorastenci

Martinskí dorastenci v aktuálnej sezóne nijako nezaostávajú za svojimi vzormi z mužského A-čka. Úspešne sa im podarilo prejsť cez základnú časť extraligy a aktuálne bojujú vo finále s Trenčínom. Po dvoch zápasoch na ľade súpera sa včera hralo na martinskom zimnom štadióne. Mladíci však žiaľ podľahli 0:4 a stav série je tak 2:1 pre Trenčín.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution