Správ 5.4.2017

pridané: 05.04.2017

Loading the player...

Príspevky

0:24 Začali sa zápisy prváčikov

Aj na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Martin sa od utorka (04.04.2017) začali zápisy do 1.ročníkov. Na mestskom úrade sme zisťovali aké sú štatistické údaje týkajúce sa demografického vývoja. Koľko tried bude otvorených a koľko prváčikov by malo na jeseň zasadnúť do školských lavíc.

3:58 Očista Jahodníckych hájov

Od (01.04.2017) je oddychová zóna neďaleko martinského skanzenu krajšia. Poslanci za mestskú časť Ľadoveň, Jahodníky, Tomčany zmobilizovali občanov a spoločne pozbierali odpadky, vyhrabali staré lístie a odstránili náletové dreviny. Odmenou im bol dobrý guláš, ktorý sa pripravoval od skorého rána.

9:38 Jarná brigáda na gymnáziu

Ochrana prírody nie je ľahostajná ani študentom osemročného gymnázia. V sobotu (01.04.2017) si spolu s rodičmi, učiteľmi a priateľmi školy vyhrnuli rukávy a vyčistili areál a okolie školy od odpadkov a neporiadku.

13:40 Brazílske mäso v Turci

V týchto dňoch otriasa celým Slovenskom aféra s pokazeným brazílskym kuracím mäsom. U hlavnej okresnej hygieničky Tatiany Červeňovej sme zisťovali aké opatrenia sa robia v Turci a či sa v prevádzkach takéto mäso nachádza.

18:33 Pozvánka na veľkonočné trhy

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia. Ako nás informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová mesto Martin aj tento rok pripravilo na Divadelnom námestí trhy, na ktorých sa budú prezentovať predovšetkým ľudoví výrobcovia s tradičným veľkonočným tovarom.

20:08 ZUŠ Martin - 95.rokov

V utorok (03.04.2017) sa v Slovenskom komornom divadle predstavili žiaci dramatického odboru Základnej umeleckej školy s divadielkom Tri prasiatka, ktoré naštudovali pri príležitosti 95. výročia založenia školy. Táto škola je v Martine najstaršou a za tie roky vychovala tisícky žiakov, ktoré sa uplatnili aj v profesionálnom živote.

24:01 Stolný tenis starší žiaci - Slovenský pohár

V sobotu (01.04.2017) sa v telocvični ZŠ na Ul. Dolinského hral stolný tenis. Organizátorom slovenského pohára starších žiakov sa stal stolnotenisový oddiel TJ Lokomotíva Vrútky. Prišlo viac ako deväťdesiat detí z celého Slovenska.

27:38 Stolný tenis - ZDS ZO Diamart Martin

Už po dvadsiaty prvýkrát sa streli ľudia, ktorí trpia cukrovkou, aby si spolu zašportovali. V telocvični gymnázia J.Lettricha na Ľadovni si zahrali stolný tenis. Ako nám prezradila predsedníčka Diamartu Martin Andrea Bukovská ich členovia sa vždy na takéto aktivity tešia.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution