Správy 7.4.2017

pridané: 07.04.2017

Loading the player...

Príspevky

0:28 Deň narcisov v Martine

Aj keď bolo v piatok (07.04.2017) vonku zamračené a slniečko bolo schované za oblakmi, v uliciach aj nášho mesta svietili iné slniečka. Boli to drobné kvietky narcisov, ktoré ponúkali dobrovoľníci okoloidúcim. Opäť po roku sme mali možnosť prispieť na dobrú vec. Zbierka Ligy proti rakovine pomáha už viac ako 20.rokov.

5:30 ZŠ Ul.Pavla Mudroňa –zápis do 1.ročníka

O tom, že v tomto týždni (03.04.-07.04.2017) prebiehali na základných školách zápisy do 1.ročníkov sme Vás už informovali. S kamerou sme sa na tento proces boli pozrieť v základnej škole na Ul.Pavla Mudroňa. Pani učiteľky tu zaujímavých spôsobom zisťovali čo deti, ktoré by mali v septembri zasadnúť do školských lavíc už vedia a či sú spôsobilé na vzdelávanie v škole.

9:40 Autisti na Divadelnom námestí

V sobotu (01.04 2017) si autisti aj v našom meste pripomenuli Svetový deň povedomia o autizme. V programe na Divadelnom námestí vystúpili aj viaceré deti s týmto postihnutím. Milénium aj Mestská scéna svietili na modro. Táto farba je farbou autistov na celom svete. V priestoroch divadla bola inštalovaná výstava výtvarných prác.

16:01 Výstava Jitka Petrikovičová

V priestoroch Slovenského národného múzea na Malej hore je inštalovaná výstava martinskej keramikárky Jitky Petrikovičovej pri príležitosti 5.výročia jej úmrtia. Aj keď sa narodila v Ostrave, od roku 1950 žila v našom meste. Venovala sa tvorbe prototypov pre keramickú výrobu úžitkových a dekoratívnych diel. Vo svojom autorskom programe sa orientovala na tvorbu keramických objektov a osobitne majolikových miniatúr.

20:05 Výstava Čaro domova a jari

Blížia sa veľkonočné sviatky a martinské patchworkárky opäť pripravili pre širokú verejnosť výstavu, na ktorej prezentujú svoju najnovšiu tvorbu. V priestoroch Turčianskej knižnice ste si mohli oči nechať na jarných obrusoch, veľkonočných vajíčkach a iných dekoráciách viažúcim sa k sviatkom jari.

22:58 Turnaj vo florbale

 V telocvični ZŠ Antona Bernoláka sa uskutočnil 5.ročník turnaja pre žiakov prvého stupňa základných škôl. Zúčastnili sa školy z celého okresu. Víťazný pohár ostal doma.

27:30 Hokej semifinále Martin vs.Banská Bystrica

Po dvoch semifinálových zápasoch na ľade Banskej Bystrice, keď súper nepustil Martinčanov k väčšej akcii čakalo fanúšikov prekvapenie. Martinčania v treťom zápase otočili sériu a vyhrali 4:1. Žiaľ v druhom zápase sa tento naštartovaný trend nepodarilo udržať a barani nadelili Martinčanom 7 gólov.

36:18 Archív TVT

stredisko služieb škole - otvorenie MFPIC - vrútocká ZUŠka

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution