Správy 10.4.2017

pridané: 10.04.2017

Loading the player...

Príspevky

0:20 Monitorovanie prechodov pre chodcov

Účastníkmi cestnej premávky nie sú len vodiči, či cyklisti ale aj chodci. Na premávku na martinských prechodoch pre chodcov sa bol minulý týždeň pozrieť predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár a krajský policajný riaditeľ Ivan Špánik. S kamerou sme ich zastihli pri Obchodnej akadémii.

4:54 Nahlásená bomba na okresnom súde

Anonym v pondelok (10.04.2017) opäť postavil do pozoru policajné a záchranné zložky na celom Slovensku. Opatrenia sa robili aj na našom martinskom súde.

6:10 Veľká noc na dedine

V rámci národopisného roka sa v nedeľu (09.0.42017) v múzeu slovenskej dediny konalo pravidelné podujatie. Členovia FS Lysec z Belej ukázali návštevníkom zvyky a tradície, ktoré sa viažu k Veľkej noci. Šibačom a polievačom prialo aj počasie, tak sa dievky nemali kam schovať.

7:48 Zápis prváčikov trochu inak

Informácie o zápise predškolákov do školy sme Vás už v našom spravodajstve informovali. S kamerou sme však navštívili Súkromnú základnú školu pre žiakov s vývinovými poruchami učenia v Priekope. Boli sme zvedaví na to, ako k budúcim prváčikom pristupujú v takýchto prípadoch.

14:20 Robocup 2017 na martinskom gymnáziu

Počas troch dní sa na pôde Gymnázia Viliama Paulinyho Tótha stretli žiaci základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska na postupovej súťaži, ktorá je venovaná robotom a robotike. Súťažiaci museli najprv roboty postaviť , naprogramovať a potom s nimi prejsť predpísanú trasu. My už vieme, kto bude reprezentovať Slovensko v Japonsku.

18:59 Ženy o ženách

V Slovenskej národnej knižnici pripravili nový projekt s názvom Kultúra na kopci. V prvej z  troch častí sa počas veselého i vážneho rozhovoru so spisovateľkou Veronikou Šikulovou, hudobníčkou Kamilou Šimonovou a literárnou kritičkou Ivicou Ruttkayovou účastníci dozvedeli aké ženy naozaj sú. Každá z týchto troch žien je iná, majú rôzne povolanie aj osudy.

23:07 Futbal MŠK Fomat vs. Slovan Bratislava B

Po dlhšom čase sa martinskí futbalisti ukázali aj domácim fanúšikom. Na ihrisku v Žabokrekoch privítali hráčov Slovana Bratislava. Aj keď v priebehu zápasu vyhrávali 2:0, nakoniec si body nepripísali a hosťom podľahli 2:3.

24:26 Nohejbalový turnaj - ukončenie ligy

V športovom centre v Diakovej sa začiatkom mesiaca (apríl 2017) konal záverečný turnaj 19.ročníka Turčianskej regionálnej ligy. Víťazný pohár si odniesli hráči NK  Kysucké Nové Mesto. Striebro patrí SZŠ TZ Martin a bronz NK Dolný Kubín.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution