Správy 12.4.2017

pridané: 12.04.2017

Loading the player...

Príspevky

0:30 Oslobodenie mesta Martin – pietna spomienka

11. apríl je v dejinách nášho mesta zapísaný ako deň, keď postupujúca červená armáda spolu s vojakmi rumunskej a francúzskej armády vytlačila z nášho mesta nemeckých fašistických okupantov. Je to deň, keď sa v našom meste skončila II.svetová vojna. Obete tohto konfliktu si k pamätníkom na Severe a Priekope prišli uctiť predstavitelia mesta a tiež členovia Zväzu protifašistických bojovníkov.

8:43 Oslobodenie mesta Vrútky – pietna spomienka

Obete vojny si včera predpoludním uctili aj v susedných Vrútkach pri pamätníku obetiam I. a II. svetovej vojny pred mestským úradom. Primátor mesta Miroslav Mazúr opäť pripomenul aké je dôležité si tieto míľniky doby pripomínať. Pietneho aktu sa zúčastnili aj žiaci základnej školy.

11:42 Oslobodenie obce Sučany – pietna spomienka

Už je to 72.rokov čo utíchli boje v Európe. Najväčší konflikt v doterajších dejinách sa skončil. Za našu slobodu položilo život mnoho vojakov, ale aj obyčajných ľudí. Pri pamätníku na miestnom cintoríne sa včera popoludní zišlo veľa obyvateľov obce, aby si uctili tieto obete.

15:31 Deň Zeme v Tulipe

Zem máme len jednu a musíme si ju chrániť. Zem má aj svoj deň, je ním 22. apríl, ktorý bol oficiálne vyhlásený v roku 1990. Vedci a ekológovia však už v roku 1970 na základe snímok z vesmíru varovali pred ničivými dôsledkami civilizácie. Okrem premietania filmu o vode sa vyhodnocovala súťaž o najlepší ekoplagát. Pripravené boli aj kultúrne vystúpenia. Čerešničkou na torte bol koncert známeho hudobníka Juraja Hnilicu.

19:34 ZŠ Priehradná - pasovanie prváčikov

V pondelok (10.04.2017) popoludní pripravili starší spolužiaci pre najmladších žiakov školy zaujímavé podujatie. Prváčikovia sa stali členmi Cechu čitateľov. Slávnostný akt sa niesol v duchu čarodejníckej školy Harryho Pottera.

23:40 Poďme deti baviť pohybom

V športovom centre v Diakovej sa v sobotu (08.04.2017) konal seminár pre učiteľov materských a základných škôl. Mestský hádzanársky klub Martin v spolupráci s mestom Martin a CVČ Kamarát pripravili celomestský projekt, ktorý umožní deťom pravidelne športovať a zlepšiť si tak pohybové zručnosti a schopnosti.

28:33 Beh oslobodenia v Turanoch

V sobotu (08.04.2017) sa konal už 45.ročník Behu oslobodenia, na príprave ktorého sa podieľal BS Tatran a mesto Turany. Bežalo sa vo viacerých kategóriách. Nesúťažným behom zdravia si uctili pamiatku obetí II.svetovej vojny a tiež položili kytice kvetov pri pamätníku na námestí.

31:31 Hokejbal – postup do semifinále

V sobotu ( 08.04.2017)sa na ihrisku pri Sokolovni rozhodlo o postupujúcom mužstve z Turca do semifinále aktuálneho ročníka extraligy. Martinské Vitamíny poľahky zdolali Diakovú 2:0. Do semifinále postúpili okrem Martinčanov, aj hráči Kežmarku a Ružinova. O štvrtom postupujúcom sa rozhodne už túto sobotu (15.04.2017) medzi Skalicou a Bratislavou.

Copyright © 2009 design: TV Turiec, develop: Creative Solution